Agenție iscusită de comunicare integrată | Social media, PR și Digital Marketing

Agenție iscusită de comunicare integrată
Social media, PR și Digital Marketing

Agenție iscusită de comunicare integrată
Social media, PR și Digital Marketing

Cinci sfaturi pentru a produce conținut video de calitate în social media

Kooperativa 2.0

Kooperativa 2.0

Kooperativa 2.0 este agenția full-service de Social Media, PR și Marketing Digital care îți salvează timpul și îți economisește banii prin campanii eficiente și integrate de comunicare și promovare.

Conținutul video este din ce în ce mai urmărit în mediul online, astfel că foarte multe branduri aleg să îl includă în strategia lor de comunicare. Însă la fel ca în cazul oricărei strategii pe care ți-ai propus să o dezvolți pentru businessul tău, și pentru a putea realiza clipuri video de succes ai nevoie să iei în considerare câteva aspecte.

1. Stabilește un scop clar. Dincolo de obiectivul de a genera cât mai multe vizualizări este bine să îți stabilești un scop general referitor la realizarea clipului și la ce vrei să arăți prin intermediul acestuia: să promovezi un produs, să oferi o informație sau să generezi entertainment? Odată ce ai stabilit acest lucru îți va fi mai ușor să găsești cel mai potrivit unghi de abordare pentru conținutul tău.

2. Gândește-te unde va fi publicat clipul video. Fiecare rețea socială are particularitățile sale, astfel că e important să te decizi din timp unde anume vei dori să promovezi clipul video. Spre exemplu pentru Instagram și noua platformă IGTV îți recomandăm să apelezi la o filmare verticală (portrait), în timp ce conținutul de pe Youtube este gândit pentru a fi urmărit pe orizontală (landscape).

Stabilește de asemenea dacă vei promova acel clip video pe desktop sau pe mobil, pentru că în funcție de ecranul pe care va fi vizualizat în mare măsură vei putea determina și mai ușor modalitatea de filmare. Nu în ultimul rând ține cont de eventualele restricții oferite de fiecare rețea socială în parte, deoarece dacă ai gândit un clip foarte lung pentru a-l prezenta în Instagram Stories vei constata că durata acestuia reprezintă o problemă.

3. Adaugă un plus de valoare conținutului creat. Multitudinea de conținut cu care interacționăm în social media face ca involuntar să ignorăm mare parte din el. De aceea e important să oferi o valoare suplimentară postărilor tale, cu care utilizatorul să rezoneze ulterior și care să îi capteze atenția. Videoclipul pe care îl realizezi trebuie să fie în conformitate cu principile brandului și să îl facă pe acesta ușor de identificat de către public.

4. Clipurile live trebuie să fie naturale. Utilizatorii aleg adesea să urmărească un conținut transmis în direct pentru a descoperi odată cu toată lumea un moment anume. De aceea aspectele ce țin de realizarea și editarea materialului pot ajunge în plan secund comparativ cu un clip video prelucrat foarte atent înainte de publicare. Asigură-te că transmisia videoclipului se derulează fără probleme și încearcă să le oferi oamenilor o stare de spirit mai mult decât impresia că au urmărit o super-producție din punct de vedere cinematografic.

5. Folosește aplicații de editare video. Spre deosebire de situația prezentată anterior clipurile înregistrate au nevoie de un aspect aparte, de aceea îți recomandăm să folosești diverse aplicații de editare în funcție de nevoile pe care le ai. Indiferent că vorbim de un fundal sonor, de excluderea momentelor moarte sau de inserarea unor efecte speciale, un clip video editat va atrage de fiecare dată un număr mai mare de urmăritori decât unul brut.

Vrei să fii la curent cu articolele noastre?

Abonează-te la newsletter-ul nostru completând câmpul de mai jos iar noi te vom ține la curent cu articolele și activitatea noastră!

relatii publice si comunicare

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l ca să-l citească și prietenii tăi!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter
relatii publice si comunicare

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l ca să-l citească și prietenii tăi!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on twitter

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole care te-ar putea interesa

Vrei să scrii un guest post pentru blog-ul nostru?

Completeză formularul de mai jos și te vom contacta noi!

Vrei să afli mai multe despre cum te poate ajuta marketingul digital să îți crești afacerea? Contactează-ne pentru a-ți oferi soluții personalizate.